Har tatt meg en liten bloggepause :) Har jobbet nå i to dager og har hatt masse å gjøre. Håper dere har kost dere i romjulen og på julaften . Jeg har iallfall hatt en kjempe koselig julaften:)
Ønsker alle en god julaften , kos dere med familien. Juleklem Sol
 

Juletiden er en av sesongene i det kristne liturgiske år. Den regnes som kirkeårets nest viktigste sesong etter påsketiden, og feires til minne om Jesu Kristi fødsel, eller i mer teologisk vendinger til minnne om inkarnasjonen av den andre person i Den hellige treenighet. I vestlige tradisjon begynner tiden ved midnatt julaften (24. desember) og varer til søndag etter festen for Herrens åpenbaring (6. januar.

 

Tradisjonelt åpnes juletiden med feiring av midnattsmesse på julaften. Denne messen er spesielt viktig i Den katolske kirke, men feires også i mange andre kirkesamfunn. På første juledag, som feires som Kristi fødselsdag, er det tradisjon for at det feires flere gudstjenester, da en på natten, en ved daggry og en på dagen.

 

De første åtte dagene i juletiden regnes som en oktav, det vil si at de åtte dagene fra og med 25. desember til og med 1. januar alle har status som festdager.

For meg handler først og fremst julen om å være med familie og venner. Det handler om å ta vare på de man er glad i og vise det ved å være sammen , og gi hverandre gaver.

Jeg håper dere får en fin julaften alle sammen, husk julen kommer bare en gang i året.

For meg blir denne julen veldig koselige, fordi jeg skal feire den med et nytt familiemedlem. Min nevø kom jo til verden i oktober.

Mange juleklemmer fra Solveig
 

Fløtekarameller

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

(Gir ca. 50 stk)

Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.

Det hele skal koke under omrøring i ca 10 - 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. ( jeg stekte de i ca 25 min)

Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.

Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.

Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.

La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

De ble laget i konfettiformer, smart og enkelt
I år fikk vi kjøpt et lite juletre, utrolig koselig er det. Her er litt bilder av det,kos dere de siste dagene før jul.Juleklem Sol

 
I dag ble det tid til litt peppekakebaking, det dufter jul i leiligheten. Noe som er utrolig herlig. Nå er det ikke lenge igjen til julaften, gleder meg til å dra hjem. Det er noe helt spesielt å komme hjem til jul. 

Skulle gjerne ha fått en hvit jul i år, men må nok bare innfinne meg med at det blir det ikke.

kos dere i juletiden dere!! ( p.s den kommer jo ikke tilbake før om ett år)

Masse juleklemmer fra Sol
Det er noe helt spesielt med hvordan vi dekker på til jul, vi tar det fineste servise og bestikket. Min mor har noen små og veldig rare nisser hun sette fram hvert år, disse er veldig gamle og et arvestykke. Uten de blir det ikke jul. Her har jeg funnet litt forskjellige måter å pynte bordet på.  Først vil jeg si litt generellt om hvordan du dekker et bord.1: asjett til brød

2:smørkniv

3:Gaffel til forett

4: Gaffel til hovedrett

5: Asjett til hovedrett

6: kniv til hovedrett

7: suppeskje

8:kniv til forett

9: Dessertskje

10:Dessert gaffel

11: Rødvinsglass

12: Vannglass

13:Hvitvinsglass

Dekktøy og servitter skal ligge 2,5 cm fra bordkanten. Gaffel og kniv skal ligge en tommel fra bordkanten.


 (villa von krogh)


(home and cottage)

(rød jul)

(moderne)

Nå nærmere det seg med stormskritt :D

Juleklem Sol
 

 


  

 

Juleklem Sol

 

 
 

 
 

 
Elsker jul i skomakergata, det gir meg julestemning
 

 


 

Naturtro
En finerboks verner godt om skjørt innhold, samtidig som den naturinspirerte overflaten er en fryd for sansene. Bruk dekortape som bånd og en barkebit som til-fra-lapp. For bitte små gaver, kapp et stykke av et papprør, monter lokkene i hver ende og dekorer med en brettet papirremse og tall eller bokstaver.


Gråpapir og bølgepapp
Dersom du har en forkjærlighet for et naturtro uttrykk med taktile overflater, kommer du langt med gråpapir, bølgepapp, tekstilremser, jute, treperler, knapper og klesklyper.


Rå materialer
Tenk lag på lag for å oppnå masser av struktur. Bruk gjerne gammel emballasje. Bølgepapp har du kanskje fått sammen med gavene du bestilte på nettet?


Grønt og  glitrende
Det grønne hører tradisjonelt julen til, men det er ingen grunn til at innpakningen din også skal være tradisjonell. En moderne vri er å skru opp glansgraden på papiret og sørge for at fargen er hakket skarpere enn vi er vant med. For å få en høyglanset variant til å bli enda mer spennende, er det fint å spe på med uventede detaljer.


Pakk inn med tekstiler
Dersom du har restestoff liggende, vil det fungere utmerket som gave«papir». Utfordringen er å få endene til å holde seg lukket, men du kan sy dem fast - om du virkelig vil gjøre deg flid - eller du kan bruke tøff teip eller knyte sløyfer med store papirremser.

Blonder og silkepapir
Tøyremser, garn, blonder og hyssing fungerer alle som dekorative bånd, om du så velger tekstiler eller papir å pakke inn med. Silkepapir bør dessuten få sin plass i spotlighten: La være å dekke det til, og knyt heller bånd rundt og dekorer med en hjemmelaget dusk.

Hvitt og neonrosa
Om du velger hvitt som base, gir neonrosa det hele en frekk piff.

Merkelapp med dymo
Trykk enkle merkelapper ved hjelp av Dymo som en tøff, grafisk detalj.

Sort innpakning
Med målebånd som dekor rundt elegant innpakning, hinter kanskje det ytre til selve gaven? Inni denne må det jo være en klesplagg til ham! Eller? Svart er lekkert og føles sofistikert, men kan gjerne få selskap av strukturer og enkle mønstre for å skape kontraster.Av all julebakst tror jeg det er er risboller jeg liker aller best. Har minner fra da jeg var liten hvor jeg slukte hele risbollen i ett jafs.Er ufattelig gla i sjokolade. Så har vel mye med det å gjøre, også er det så utrolig enkelt å lage.Selv om risboller antakelig ikke tilhørte de originale syv sortene, blir sjokoladetrukne risboller mer og mer populære.

 

Oppskriften på risboller finner du nedenfor. I den oppskriften er det litt kaffe. Det kan selvsagt droppes dersom barna ikke liker det.

Dersom du vil eksperimentere litt med oppskriften kan risbollene få en voksen tøtsj med hjelp av en skvett rom, cognac eller whisky. Det setter er fin spiss på srisbollene.

 

På samme måte som delfiakake lages risboller med Delfiafett. Det fåes kjøpt i de fleste matbutikker og har veldig langt holdbarhet.

Husk at når du kjøper kokesjokolade er det stor forskjell på sukkerinnholdet. For å være sikker på at risbollene dine blir passe søte (etter din smak) må du bare prøve deg fram.

Oppskriften finner du nedenfor.


Oppskrift på risboller

Risboller

Konfekt|Kake

Fremgangsmåte:

Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Avkjøl.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og delfiafett/sjokolade. Elt lett inn puffet ris.

Sett boller med skje på matpapir. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.Foto: Astrid Hals

Til 1 porsjoner:

250 g kokosfett (delfiafett)

200 g kokesjokolade

2 stk egg

2 dl sukker

3 ss kaffe, gjerne litt sterk

100 g puffet ris

Oppskriften er hentet fra: egg.no

 Heisann, ja jeg lever. Beklager lite blogging for tiden , men sitter og leser til eksamen. Nå har jeg fått tatt bilder av muffinsformene jeg lagde.

Er så koselig med snøen, synd den forsvinner i løpet av dagen... :(

Juleklem Sol
Dette er tredje gangen jeg og to andre venninner baker peppekaker sammen, kan vel si at det har blitt en tradisjon. Utrolig koselig er det.

Pepperkaker (8+)
150 g meierismør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
½ ts nellik
½ ts ingefær                                
½ ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
ca. 450 g hvetemel

Smør, sirup og sukker blandes i en kjele. Varmes opp til sukkeret er helt smeltet. Avkjøl blandingen litt. Rør i fløte. Sikt i krydder, bakepulver og mesteparten av melet. Rør til en fin jevn deig. La den stå kaldt til dagen etter. Deigen skal eltes i litt mel og kjevles til den er ca. 3 mm tykk. Lag forskjellige figurer med former eller for egenhånd. Stekes gyllenbrune på 175 gr. i ca. 10 min.

Avkjøl kakene før du eventuelt pynter dem med melisglasur.
 


Har sittet å laget denne snøkrystallen, har ikke fått hengt den opp enda. Her finner dere Oppskrift .

juleklem sol
Tenn lys!
To lys skal skinne
for kjærlighet og tro
for dem som viser omsorg
og alltid bygger bro
Må fanger få sin frihet
og flyktninger et hjem
tenn lys for dem som gråter
og dem som trøster dem
'


      
 
   
Jeg må ha verdens beste farmor, var så heldig å få pakkekalender av henne i år også. Sa jeg ikke trengte noe, men tror hun gjerne ville gi meg noe så da ble det annenhver dag. Hun er bare verdens skjønneste.


La dem alle sammen i en kurv.

Pus lurte fælt på hva dette var for noe?

 

Har dere laget julekalender eller fått?

Juleklem Sol

 

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


A r k i v


Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011


K a t e g o r i e r


Blogg
Interiør
Juleblogg

L i n k e r


blogg.no
Få din egen blogg!

D e s i g n


Designet er laget av Katrine.

hits