Har tatt meg en liten bloggepause :) Har jobbet n i to dager og har hatt masse gjre. Hper dere har kost dere i romjulen og p julaften . Jeg har iallfall hatt en kjempe koselig julaften:)




nsker alle en god julaften , kos dere med familien. Juleklem Sol




Juletiden er en av sesongene i det kristne liturgiske r. Den regnes som kirkerets nest viktigste sesong etter psketiden, og feires til minne om Jesu Kristi fdsel, eller i mer teologisk vendinger til minnne om inkarnasjonen av den andre person i Den hellige treenighet. I vestlige tradisjon begynner tiden ved midnatt julaften (24. desember) og varer til sndag etter festen for Herrens penbaring (6. januar.

Tradisjonelt pnes juletiden med feiring av midnattsmesse p julaften. Denne messen er spesielt viktig i Den katolske kirke, men feires ogs i mange andre kirkesamfunn. P frste juledag, som feires som Kristi fdselsdag, er det tradisjon for at det feires flere gudstjenester, da en p natten, en ved daggry og en p dagen.

De frste tte dagene i juletiden regnes som en oktav, det vil si at de tte dagene fra og med 25. desember til og med 1. januar alle har status som festdager.

For meg handler frst og fremst julen om vre med familie og venner. Det handler om ta vare p de man er glad i og vise det ved vre sammen , og gi hverandre gaver.

Jeg hper dere fr en fin julaften alle sammen, husk julen kommer bare en gang i ret.

For meg blir denne julen veldig koselige, fordi jeg skal feire den med et nytt familiemedlem. Min nev kom jo til verden i oktober.

Mange juleklemmer fra Solveig




Fltekarameller

Ingredienser

  • 100 g smr
  • 2 dl kremflte
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmte

(Gir ca. 50 stk)

Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.

Det hele skal koke under omrring i ca 10 - 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. ( jeg stekte de i ca 25 min)

Nr det begynner tykne og fr en lysbrun farge, sjekker man temperaturen p karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal vre 118 grader.

Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en drpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan drpen rulles til en kule er massen varm nok.

Hell massen over i en teflon belagt brdform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt m man dekke bunnen med bakepapir.

La massen avkjles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

De ble laget i konfettiformer, smart og enkelt




I r fikk vi kjpt et lite juletre, utrolig koselig er det. Her er litt bilder av det,kos dere de siste dagene fr jul.



Juleklem Sol




I dag ble det tid til litt peppekakebaking, det dufter jul i leiligheten. Noe som er utrolig herlig. N er det ikke lenge igjen til julaften, gleder meg til dra hjem. Det er noe helt spesielt komme hjem til jul.

Skulle gjerne ha ftt en hvit jul i r, men m nok bare innfinne meg med at det blir det ikke.

kos dere i juletiden dere!! ( p.s den kommer jo ikke tilbake fr om ett r)

Masse juleklemmer fra Sol




Det er noe helt spesielt med hvordan vi dekker p til jul, vi tar det fineste servise og bestikket. Min mor har noen sm og veldig rare nisser hun sette fram hvert r, disse er veldig gamle og et arvestykke. Uten de blir det ikke jul. Her har jeg funnet litt forskjellige mter pynte bordet p. Frst vil jeg si litt generellt om hvordan du dekker et bord.



1: asjett til brd

2:smrkniv

3:Gaffel til forett

4: Gaffel til hovedrett

5: Asjett til hovedrett

6: kniv til hovedrett

7: suppeskje

8:kniv til forett

9: Dessertskje

10:Dessert gaffel

11: Rdvinsglass

12: Vannglass

13:Hvitvinsglass

Dekkty og servitter skal ligge 2,5 cm fra bordkanten. Gaffel og kniv skal ligge en tommel fra bordkanten.


(villa von krogh)


(home and cottage)

(rd jul)

(moderne)

N nrmere det seg med stormskritt :D

Juleklem Sol





Juleklem Sol










Elsker jul i skomakergata, det gir meg julestemning













Naturtro
En finerboks verner godt om skjrt innhold, samtidig som den naturinspirerte overflaten er en fryd for sansene. Bruk dekortape som bnd og en barkebit som til-fra-lapp. For bitte sm gaver, kapp et stykke av et papprr, monter lokkene i hver ende og dekorer med en brettet papirremse og tall eller bokstaver.


Grpapir og blgepapp
Dersom du har en forkjrlighet for et naturtro uttrykk med taktile overflater, kommer du langt med grpapir, blgepapp, tekstilremser, jute, treperler, knapper og klesklyper.


R materialer
Tenk lag p lag for oppn masser av struktur. Bruk gjerne gammel emballasje. Blgepapp har du kanskje ftt sammen med gavene du bestilte p nettet?


Grnt og glitrende
Det grnne hrer tradisjonelt julen til, men det er ingen grunn til at innpakningen din ogs skal vre tradisjonell. En moderne vri er skru opp glansgraden p papiret og srge for at fargen er hakket skarpere enn vi er vant med. For f en hyglanset variant til bli enda mer spennende, er det fint spe p med uventede detaljer.


Pakk inn med tekstiler
Dersom du har restestoff liggende, vil det fungere utmerket som gavepapir. Utfordringen er f endene til holde seg lukket, men du kan sy dem fast - om du virkelig vil gjre deg flid - eller du kan bruke tff teip eller knyte slyfer med store papirremser.

Blonder og silkepapir
Tyremser, garn, blonder og hyssing fungerer alle som dekorative bnd, om du s velger tekstiler eller papir pakke inn med. Silkepapir br dessuten f sin plass i spotlighten: La vre dekke det til, og knyt heller bnd rundt og dekorer med en hjemmelaget dusk.

Hvitt og neonrosa
Om du velger hvitt som base, gir neonrosa det hele en frekk piff.

Merkelapp med dymo
Trykk enkle merkelapper ved hjelp av Dymo som en tff, grafisk detalj.

Sort innpakning
Med mlebnd som dekor rundt elegant innpakning, hinter kanskje det ytre til selve gaven? Inni denne m det jo vre en klesplagg til ham! Eller? Svart er lekkert og fles sofistikert, men kan gjerne f selskap av strukturer og enkle mnstre for skape kontraster.



Av all julebakst tror jeg det er er risboller jeg liker aller best. Har minner fra da jeg var liten hvor jeg slukte hele risbollen i ett jafs.Er ufattelig gla i sjokolade. S har vel mye med det gjre, ogs er det s utrolig enkelt lage.Selv om risboller antakelig ikke tilhrte de originale syv sortene, blir sjokoladetrukne risboller mer og mer populre.

Oppskriften p risboller finner du nedenfor. I den oppskriften er det litt kaffe. Det kan selvsagt droppes dersom barna ikke liker det.

Dersom du vil eksperimentere litt med oppskriften kan risbollene f en voksen ttsj med hjelp av en skvett rom, cognac eller whisky. Det setter er fin spiss p srisbollene.

P samme mte som delfiakake lages risboller med Delfiafett. Det fes kjpt i de fleste matbutikker og har veldig langt holdbarhet.

Husk at nr du kjper kokesjokolade er det stor forskjell p sukkerinnholdet. For vre sikker p at risbollene dine blir passe ste (etter din smak) m du bare prve deg fram.

Oppskriften finner du nedenfor.


Oppskrift p risboller

Risboller

Konfekt|Kake

Fremgangsmte:

Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Avkjl.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rr inn kaffe og delfiafett/sjokolade. Elt lett inn puffet ris.

Sett boller med skje p matpapir. Avkjl og oppbevar i kjleskap til servering.



Foto: Astrid Hals

Til 1 porsjoner:

250 g kokosfett (delfiafett)

200 g kokesjokolade

2 stk egg

2 dl sukker

3 ss kaffe, gjerne litt sterk

100 g puffet ris

Oppskriften er hentet fra: egg.no







Heisann, ja jeg lever. Beklager lite blogging for tiden , men sitter og leser til eksamen. N har jeg ftt tatt bilder av muffinsformene jeg lagde.

Er s koselig med snen, synd den forsvinner i lpet av dagen... :(

Juleklem Sol




Dette er tredje gangen jeg og to andre venninner baker peppekaker sammen, kan vel si at det har blitt en tradisjon. Utrolig koselig er det.

Pepperkaker(8+)
150 g meierismr
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl kremflte
ts nellik
ts ingefr
ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
ca. 450 g hvetemel

Smr, sirup og sukker blandes i en kjele. Varmes opp til sukkeret er helt smeltet. Avkjl blandingen litt. Rr i flte. Sikt i krydder, bakepulver og mesteparten av melet. Rr til en fin jevn deig. La den st kaldt til dagen etter. Deigen skal eltes i litt mel og kjevles til den er ca. 3 mm tykk. Lag forskjellige figurer med former eller for egenhnd. Stekes gyllenbrune p 175 gr. i ca. 10 min.

Avkjl kakene fr du eventuelt pynter dem med melisglasur.





Har sittet laget denne snkrystallen, har ikke ftt hengt den opp enda. Her finner dereOppskrift.

juleklem sol




Tenn lys!
To lys skal skinne
for kjrlighet og tro
for dem som viser omsorg
og alltid bygger bro
M fanger f sin frihet
og flyktninger et hjem
tenn lys for dem som grter
og dem som trster dem








'









Jeg m ha verdens beste farmor, var s heldig f pakkekalender av henne i r ogs. Sa jeg ikke trengte noe, men tror hun gjerne ville gi meg noe s da ble det annenhver dag. Hun er bare verdens skjnneste.


La dem alle sammen i en kurv.

Pus lurte flt p hva dette var for noe?

Har dere laget julekalender eller ftt?

Juleklem Sol





Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


A r k i v


Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011


K a t e g o r i e r


Blogg
Interir
Juleblogg

L i n k e r


blogg.no
F din egen blogg!

D e s i g n


Designet er laget av Katrine.

hits