Hva er egentlig lek? Hvilket pedagogiske grunnsyn har jeg ?

Dette er noen av de spørsmålene som surrer og går i hode mitt nå. Jo teori kan jeg og skjønner hva de mener, men hvordan få det ned på papir. Hva ser sensor etter, skriver jeg nok på min egen måte? Det skal ikke være lett å skrive en eksamensoppgave det er helt sikkert. Nå er det bare morgendagen med litt lesing og skriving, så kommer nok onsdag ganske fort.

Leken er en del av barnet, det er den virksomheten barnet driver med så og si hele dagen. Leken er lokkende og lystbetont for barnet. Leken er en problemløsningsprosses der barnet utforsker miljøet og seg selv. Igjennom leken utvikler barnet både den sosiale , kognitive og personlige utviklingen. Leken må være noe som barnet finner meningsfullt og den er et mål i seg selv. Når barnet leker kan den løse konfliker og få økt forståelse. Barnet leker fordi det har et ønske om eller vil gjøre som de voksne. Eller at den har et behov for å spille ut opplevde hendelser som den er nødt til å bearbeide. Barn leker fordi de vil og fordi den gir dem mening.

Pedagogiske grunnsyn forteller oss om hvilket syn jeg har på lekteori. Hvilke holdninger, meninger og verdier jeg har til temaet lek. Hvordan jeg vil legge til rette for leken i hverdagen.

Har bare fortalt ting veldig konkret, den handler om veldig mye mer. Må nå vet dere hva jeg driver med:D

xoxo Solveig

 

 

 

 
Fant denne i kjellern til mamma og pappa :D
Fant også gamle melkeglass

I dag har jeg vært en tur på brygga i Tønsberg, utrolig koselig når det er så fint vær. Har blitt noe lesing og skriving av sammendrag. Vi fikk også handlet inn bursdag gave til svigerinnen min.

Pakket inn og lagde kort til :D 
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


A r k i v


November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011


K a t e g o r i e r


Blogg
Interiør
Juleblogg

L i n k e r


blogg.no
Få din egen blogg!

D e s i g n


Designet er laget av Katrine.

hits