Masse fine nyheter.

xoxo sol
Jeg og min kjærste var i Riga forje uke. Tenkte jeg skulle lage en liten Riga guide for dere. Til Riga kan du reise fra Torp med wizzair, fra gardermoen kan du fly med norwegian eller baltic airline. Når du kommer til flyplassen går det buss inn til byen for ca 3 lat per person. Det går det ann å ta taxi, men husk å spør om pris på forhånd og sjekk at takstometere er på. Skal koste det ca 10-12 lat og det er tryggest å bruke de røde taxiene, mange blir lurt.

Det finnes ulike hoteller i Riga, finnes mange på hotels.com. Vi bodde på Hotel Opera og Spa som lå veldig sentralt og hadde en god pris. Ta med deg Riga kartet som ofte finnes på hotellet eller på flyplassen, dette brukte vi masse

.

Serverdigheter:

Riga har masse kultur og ikke minst arkitektur å se på.Først og fremst må du ta deg en tur til gamlebyen i Riga, hvor du finner de fleste serverdighetene. Gamlebyer tar deg ofte tilbake i tid, og forteller gjerne historier om tidligere tider. I sentrum av Riga er faktisk oppført på UNESCOs Verdensarvliste. En av grunnene til det er Svenskeporten.

SvenskeportenEr den eneste bevarede byporten i Latvias hovedstad Riga. Når du går igjennom denne finnes det en hyggelig gate , med mange små og koselige butikker.

Fra svenskeporten går du til Pulvertårnet:

På 1300-tallet hadde byens festningsvoller 18 tårn. Kruttårnet,som er det eneste som fortsatt står igjen.

  Fra pulvertårnet går du til  De Tre brødre:


 Disse er de eldste steinhusene i Riga . De er laget fra forskjellige epoker fra 1500 til 1800 tallet.Derfra går du videre til Dome cathedral:Ble bygget på 1200-tallet av Albrecht von Buxthoeven og anses for at være den største middelalderlige kirke i Baltikum. Så går du videre til det de kaller kattehuset:Huset opførtes i 1909 efter tegninger udført av arkitekt Friedrich Scheffel. Husets design er inspireret af middelalderlig arkitektur med elementer av jugendstilen. Grunnen til at det heter kattehuset, er katten på toppen av spiret. Etter det kan du gå til The sorte hus: ( som er noe av det fineste jeg har sett)
Bygningen ble først bygget på 14 århundrede, men ble ødelagt under andre verdenskrig. Den ble bygget oppi igjen i 1995 og er en tro kopi av den som sto der. Det var mange fine bygninger som desverre ble ødelagt under krigen. Hefra går du bare rett over veien til sankt peters kirken:St. Peters Kirken er en gotisk kirke, og ett av de vakreste kirkebyggene i Riga. Bygningen nevnes først i skrevne kilder i 1209, men har beholdt sitt utseende gjennom flere århundrer og ble sist restaurert i 1954-1973.
Nå kan du ta heisen opp til 72 meters høyde og få en utrolig utsikt over Riga fra en utkikksplattform. Du kan også besøke kirken under gudstjenester eller for å gå på konsert.

Så kan du ta turen til Latvias national opera:
Mitt mellom den gamle og den nye byen finner du Rigas frihetsmonument:

Midt i Riga står frihetsmonumentet som er Rigas samlingspunkt og stolthet. Det var her det latviske flagg ble reist første gang i 1988 etter å ha vært forbudt i nesten 50 år. Monumentet ble reist som et symbol for latvisk frihet og uavhengighet i 1935. Monumentet er en 42 meter høy søyle med en kvinneskikkelse som holder tre stjerner. Stjernene er symboler på de tre opprinnelige landskapene i Latvia. Monumentet har en inskripsjon på forsiden som sier, «Tēvzemei un Brīvībai», oversatt «for fedreland og frihet». Under den sovjetiske okkupasjon fungerte monumentet som ett nasjonalt samlingspunkt, men trosset noen forbudet mot å legge blomster ved monumentes fot kunne de risikere å bli arrestert av KGB. Dette var på grunn av at dette ble sett som antisovjetisk virksomhet. I dag står det æresvakter ved monumentet.

Fra frihetsmonumente går du til Rigas Ortodokse Katedral:( vakker både utenpå og inni)Rigas russisk-ortodokse katedral har fem kupler, og tilbyr innsikt i et annet aspekt av Riga. Katedralen ble bygget mellom 1876 og 1884. Under kommunismen ble katedralen innrettet til et plantarium, men tjener i dag igjen sitt hovedformål som Guds hus. Katedralen er blitt restaurert, og står i dag frem som ganske imponerende. Det gjenstår fremdeles litt før den er ferdig restaurert, så det er mulighet til å legge igjen en donasjon når du besøker katedralen.

Museum:

Shopping:

 

 

Origo

Origo  omkranser Riga Sentralbanestasjon med over 170 butikker og spisesteder. Det er så stort at det til tider kan være vanskelig å finne fram.Her finner du flere lokale kjeder.

Åpningstider: Man-Søn 10.00-22.00

Nettsted: www.origo.lv

Galerija Centrs

Galerija Centrs er et av Rigas nyeste og flotteste varehus. Varehuset som ligger i hjertet av gamlebyen  har 130 butikker og spisesteder .Her finner du kjeder som new yorker,cubus,bikbok,oasis osv

Åpningstider: Man-Søn 10.00-22.00

Nettsted: www.galerijacentrs.lv

Stockmann varehus

Den store og kjente finske varehuskjeden  Stockmann holder til ved siden av Rigas Sentralbanestasjon. Varehuset  er 4 etasjer høyt og har et areal på  11 000 m2. Hovedvekten av varer er klær, mote og parfyme. Du finner også gode restauranter, skreddertjenester og i første etasje ligger det en Rimi dagligvarebutikk.

Åpningstider: Man-Søn 10.00-22.00

Nettsted: www.stockmann.lv

Jeg ville også tatt en tur til Spice som ligger utenfor riga sentrum, ta buss 22 (a) for å komme ditt, tar de ca 20 min. Her har de også butikker som Zara og flere andre. En favoritt for meg var Pull and Bear.

Syntes shopping i Riga var litt vanskelig fordi jeg følte at de kanskje hadde en annen stil enn meg, mye pels var det.

Til slutt ville jeg dratt til Central markede som ligger ved busstasjonen. Her finner du alt av klær, kjøtt , fisk , krydder og alt annet du kan tenke det. Det er utrolig stort så ha god tid så du får sett deg rundt. Markede er både ute i boder og inne. Og et siste tips , ikke dra på lørdag for det gjorde vi.

Mat:

Mat i Riga er billig ligger vel mellom 40- 100 kroner ca. Her er noen steder jeg kan anbefale

Monterrosso som er en italiensk resturang. Her kan man få pizza,pasta og en rekke andre retter,og frutti di mare (havets frukter) på svart pasta. I baren kan du få deilige kaker. Kan anbefales. Ligger i Valnu 9, tlf 7222071.

Sue`s Indian Raja:

En sjarmerende kjelleresturant, som var den eneste spistedet i Riga som kom på listen til conde Nast Traveler over de hundre beste resturantene i Europa. Den beste indiske resturanten jeg har spist på, du må ta turen innom her hvis du liker indisk. Det står et annet skilt utenfor , ikke vet jeg hvorfor men når du går inn i "smuget" så ser du at det er riktig skilt. Addrs er Vecpilsetas 3; tlf 7212614

Iguana:

Dette er en tex -mex kafe og en amerikansk bar. Utrolig koselig atmosfære og god mat, her spiste vi til og med to ganger. Deilig med litt anderledes mat. Har alt fra hamburgere, nachos til fajitas som var veldig godt kryddret.Addrs er Elizabets 85a , tlf 7285004

Pie kristapa Kunga:

Morsom middelalder resturant, hvor det er trebord og stoler overalt.Hvis du bestiller ørret eller stø.vil de be deg velge ut en fra dammen i etasjen under. De har også en utrolig god biff. Addrs Baznicas 27/29.tlf 7294899

Lida:

Når du først er i Riga må du dra innom Lido, her serverer de latvisk mat. Hvor det er en slags buffe hvor du tar det du vil ha , og betaler i kassen etterpå. Alt her er også i tømmer, utrolig morsomt og en fin opplevelse. Utrolig billig er det også. Finnes flere steder rundt om i byen. Men du kan også prøve Lidos avslappningsenter som er i Krasta 76, tlf 7504420.

Hvis du har lyst til å ha med deg en bok (reiseguide) så anbefaler jeg  Gatelangs i Riga og Riga med verden i lomma.

Ha en fin tur (hvis du skal reise ditt)

Klem Sol

 

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


A r k i v


Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011


K a t e g o r i e r


Blogg
Interiør
Juleblogg

L i n k e r


blogg.no
Få din egen blogg!

D e s i g n


Designet er laget av Katrine.

hits